Новий санітарний регламент для дитсадків дозволяє організовувати невеликі приватні садки і скасовує зайві медичні довідки, - Лілія Гриневич
вівторок, 24 травня 2016, 16:22

Новий санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів дозволяє організовувати невеликі приватні дитсадки і передбачає скасування зайвих медичних довідок для дітей.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила міністр освіти і науки, представник політичної партії «Народний фронт» Лілія Гриневич.

«Затверджено новий санітарний регламент для дитсадків - простою мовою це означає, що відтепер стає можливим організовувати невеликі приватні дитсадки, дозволена доставка їжі, двоярусні ліжка, знято вимогу зайвих медичних довідок для дітей, дозволено організовувати дитсадки в житлових приміщеннях», - зазначила Лілія Гриневич.

Відтепер після перенесеного інфекційного захворювання приймання дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється лише за наявності медичної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебувала під медичним наглядом. Діти після тимчасової відсутності у дошкільному навчальному закладі з інших причин приймаються без медичних довідок, за умови відсутності явних ознак захворювання.

У документі відсутня дрібна регламентація (наприклад, висота бортиків пісочниці або діаметр стійок огородження ліжок, дитячого манежу тощо), але при цьому чітко визначені вимоги до чистоти, організації харчування, температурного режиму, освітлення, утримання басейнів, розпорядку дня дитини.

Новий санітарний регламент для дитсадків затверджений наказом Міністерства охорони здоров'я, зареєстрований у Міністерстві юстиції і наразі готується до офіційного опублікування. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua