Новий Закон «Про освіту» має бути проголосований до Дня вчителя, - Лілія Гриневич
понеділок, 21 серпня 2017, 12:54

Текст проекту нового Закону «Про освіту» повністю готовий до розгляду Верховною Радою у другому читанні.

Про це повідомила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіан-Леоном Цурканом.

«За моєю інформацією, новий Закон «Про освіту» має бути проголосований у парламенті до Дня вчителя – професійного свята наших педагогів. Його мали розглянути раніше – в останній тиждень попередньої сесії, але у депутатів не вистачило часу. До другого читання депутатами було подано понад тисячі поправок, але вони повністю були опрацьовані, і щодо них було досягнуто згоди», - зазначила Лілія Гриневич.

Закон «Про освіту» є базовим у  законодавчому забезпеченні освіти. Його ухвалення розблокує оновлення законів «Про середню освіту» та «Про професійну освіту», а також розробку закону «Про національну систему кваліфікацій».

Затримки у прийнятті Закону «Про освіту» гальмують проведення системної реформи у сфері освіти. Раніше очільниця МОН зауважувала, що законопроект обов’язково має бути проголосований  на початку осінньої сесії Верховної Ради, адже важливо, щоб гроші на реалізацію реформи було закладено в бюджет на 2018 рік.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua