Олександр Кодола: Досвід Латвії допоможе нашій країні імплементувати стандарти ЄС
вівторок, 3 листопада 2015, 13:47

Народний депутат фракції «Народний фронт», Голова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою Олександр Кодола ініціював зустріч латвійських парламентаріїв з депутатами українського парламенту та представниками  бізнесу, яка відбулася в рамках офіційного візиту президента Латвійської Республіки в Україну.

Парламентарії та підприємці з Латвії та України обговорили деталі Меморандуму про співпрацю в аграрному секторі, що був підписаний профільними міністрами обох країн.

Зокрема, за словами Олександра Кодоли, в рамках зазначеного меморандуму, Чернігівська область визначена як пілотний проект для впровадження інновацій в сільському господарстві.

«Я дуже радий, що саме Чернігівщина, яку я представляю у Верховній Раді України, прокладає шлях до співпраці з латвійськими аграріями. Для нас вкрай важливо і надходження іноземних інвестицій і налагодження прямих стосунків між сільськогосподарськими та харчовими підприємствами. Маю надію, що цей пілотний проект переросте у тісну співпрацю та стане основою для подальших проектів», - зазначив Олександр Кодола.

Під час зустрічі сторони обговорили широкий спектр галузей співробітництва, серед яких можливості для подальшого економічного розвитку обох держав, питання сільського господарства, харчової промисловості та машинобудування.

«Україна обрала європейський шлях розвитку. Рано чи пізно ми станемо частиною Європи, тому перейняти латвійський досвід розвитку сільського господарства, промисловості, логістики було б вкрай корисним», - наголосив представник «Народного фронту».

«Ми повинні ділитися досвідом, знаннями, технологіями, що дасть можливість розвиватися нашим країнам та якомога швидше дозволить Україні влитися в сім’ю європейських народів», - резюмував Олександр Кодола.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua