Олександр Турчинов: Після втечі Януковича у держави залишилось менше грошей, ніж у кіоскера на вокзалі (відео)
п’ятниця, 16 лютого 2018, 14:19

Колишній президент Віктор Янукович і його оточення останні місці існування режиму жили за рахунок коштів, наданих президентом Росії Володимиром Путіним, в той час, коли сама держава була доведена до банкрутства.

Про це розповів Секретар Ради національної безпеки і оборони, в.о. Президента України у 2014 році Олександр Турчинов у четвер під час допиту в Оболонському районному суді Києва, де слухають справу про державну зраду Януковича.

"Що стосується останніх місяців існування режиму Януковича, вони жили виключно за рахунок подачки Путіна - тих мільярдів, які вони йому дали. Тільки ці гроші ще якось утримували існування влади в Україні і дозволяли платити зарплату силовикам, які знущалися над власним народом", - заявив Турчинов.

Він наголосив, що за часів Януковича країна була доведена до банкрутства.

"Країна не просто була доведена до банкрутства. Країна в той час була банкрутом", -  підкреслив Олександр Турчинов на допиті.

За його словами, на казначейському рахунку взагалі не було грошей.

"Пара сотень тисяч. У кіоскера на вокзалі грошей було більше, ніж в України, коли було сформовано новий уряд", - наголосив секретар РНБО.

Турчинов підкреслив, що не було чим платити пенсії, зарплати і утримувати армію, і на початку російської агресії він був змушений навіть звертатися до громадян з проханням підтримати армію.

"Смс-ки посилали з грошима, щоб якось протриматися в цих умовах, щоб якусь форму купити тощо", - нагадав Турчинов про події лютого-березня 2014.

"28 лютого на засіданні РНБО, новопризначений керівник уряду сказав, що нема можливості не тільки армію (фінансово забезпечувати - ред.), немає можливості навіть пенсії і зарплати платити. Одна із перших задач, яка була поставлена, - це було відновлення системи наповнення бюджету", - сказав Олександр Турчинов, резюмувавши, що треба віддати належне Арсенію Яценюку, "який в найскладніших умовах фактично за тижні зміг організувати наповнення бюджету".

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua