Олександр Турчинов: Умиротворення агресора посилює небезпеку розв'язання Кремлем повномасштабних військових дій у Європі
вівторок, 24 травня 2016, 13:08

Демонстративна та масштабна активізація кривавих провокацій з боку російських окупаційних військ повністю перекреслює домовленості про припинення вогню. Розташувавши вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і застосовуючи заборонену Мінськими домовленостями важку зброю, російські військові суттєво посилили інтенсивність обстрілів позицій українських Збройних Сил.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов.

«Тільки за останню добу внаслідок обстрілів сім українських військовослужбовців загинули, дев‘ятеро дістали поранень», - сказав Секретар РНБО України, підкресливши, що це найбільші втрати за останній рік.

«Відповідальність за ці криваві провокації несе військово-політичне керівництво Росії, яке системно та послідовно торпедує мирний шлях розв'язання конфлікту і звільнення окупованих територій», - наголосив він.

За словами О.Турчинова, про системну підготовку до активізації військового протистояння з боку Російської Федерації свідчить також концентрація важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, вздовж лінії розмежування.

«Крім того, - додав він, - протягом останнього місяця істотно активізувалося використання російських безпілотних літальних апаратів - як розвідувальних, так і ударних».

Секретар РНБО України наголосив, що безпілотники запускали не лише з окупованої, а й безпосередньо з російської території.

«Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної та цинічної дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль», - сказав О.Турчинов, підкресливши, що «шлях умиротворення агресора замість посилення санкцій та інших реальних дій призводить лише до зростання кількості жертв серед українських військових та мирного населення, а також посилює небезпеку розв'язання Кремлем повномасштабних військових дій у Європі».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua