Олександр Турчинов: Не порушуючи міжнародних угод, ми відновлюємо наш ракетний щит
середа, 20 травня 2015, 11:57

Україна робить кроки, спрямовані на захист своєї територіальної цілісності і незалежності - це відновлення і зміцнення наших Збройних Сил, побудова дієвої системи національної безпеки та оборони, відродження потужного ВПК.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв'ю інформаційному агентству «Укрінформ».

«Все, включаючи саму систему центральної та регіональної влади рік тому треба було відновлювати фактично з нуля», - заявив Олександр Турчинов.

За його словами, зараз посилюється оборона кордону від агресора.

«Крім того, не порушуючи міжнародних угод, ми відновлюємо наш ракетний щит, головне завдання якого - оборона від агресії РФ», - зауважив він.

Крім того, Олександр Турчинов підкреслив, що Україна для комплексного захисту потребує підтримки міжнародних партнерів.

«Для того, щоб реально протистояти безумцю, який погрожує світу потужним ядерним потенціалом, одних зусиль нашої країни недостатньо. Потрібна взаємодія та системна координація зусиль усіх провідних країн світу», - сказав він.

Секретар РНБО таку підтримку вбачає у комплексі економічних, політичних і військових заходів, у тому числі, і значному посиленню спільної системи захисту від ядерної загрози та розгортання додаткових позицій системи ПРО.

«Не виключаю, що для захисту від ядерної небезпеки ми змушені будемо проводити консультації щодо розміщення компонентів системи ПРО на території України», - уточнив Олександр Турчинов.

Водночас, Секретар РНБО висловив занепокоєння, що незважаючи на усвідомлення ядерної небезпеки з боку Росії, не всі країни-партнери готові військово-технічно допомагати Україні у захисті від агресії з боку РФ. «Те, що анексія Криму істотно посилила військові спроможності Росії та суттєво змінила баланс військових сил у Чорноморському та Середземноморському регіонах, розуміють усі наші партнери. Але поки що ніхто не йде далі заяв та висловлювань "глибокої стурбованості". Це нас надзвичайно непокоїть, адже, по суті, ядерна зброя у Криму буде скерована, в першу чергу, проти європейських країн. Окрім того, реальна небезпека існує і для Туреччини, яка, між іншим, країна-член НАТО», - сказав він.

«Сьогодні Україна відіграє надзвичайно важливу, без перебільшення, історичну роль у світовій політиці. Ми фактично - форпост протистояння цивілізованого світу відновленню імперії зла та її наступу на демократичний світ. І не допустити війни з використанням ядерної зброї - це спільна відповідальність усіх людей доброї волі перед планетою», - підсумував Секретар РНБО.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua