Основні вимоги НФ до бюджету: фінансування армії, збільшення зарплат і пенсій, будівництво доріг (відео)
вівторок, 17 жовтня 2017, 11:14

У підготовленому Урядом проекті Державного бюджету на 2018 рік враховані вимоги "Народного фронту" щодо фінансування національної безпеки і оборони.

Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Основні наші вимоги у цьому проекті враховані. Це фінансування заходів національної безпеки і оборони на рівні не менше 5% ВВП, що було започатковано Урядом Арсенія Яценюка, і в наступному році вже становитиме не менше 160 млрд грн", - сказав він.

"Друге, це фінансування реформ, які ми прийняли: підвищення мінімальної зарплати до рівня 3725 грн, це підвищення пенсій, фінансування реформи освіти і медичної галузі. Це продовження капітального ремонту і будівництва доріг. А також продовження експерименту, коли понадпланові надходження митниць спрямовуються на будівництво доріг в областях. Це було започатковано Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і неодноразово довело свою успішність. Експеримент повинен бути продовжений в наступному році і поширений на всі області", - наголосив Максим Бурбак.

Він також підкреслив, що під час ухвалення законопроектів щодо реінтеграції Донбасу на вимогу фракції "Народний фронт" була прибрана згадка про "Мінські домовленості".

"Це принципова позиція нашої політичної сили. Легалізації Мінських домовленостей в українському законодавстві не буде. Так само на нашу вимогу законопроект 7164 запрацює лише у випадку, коли з українських територій будуть виведені усі російські війська і їхні маріонетки. Факт відсутності на Донбасі російської армії, окупаційної адміністрації і всіх їхніх найманців засвідчить указ Президента України, підписаний на основі відповідної верифікації з боку міністра внутрішніх справ і міністра оборони. До цього жодних політичних компромісів з агресором бути не може", - сказав Бурбак.

Крім того він зазначив, що "у парламенті залежалося рішення про візовий режим з Російською Федерацією", а також наголосив на необхідності законодавчо закріплювати кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua