Остап Семерак: Держава готова бути партнером для підприємств важкої промисловості, які зацікавлені у зменшенні негативного впливу на довкілля
понеділок, 6 листопада 2017, 12:19

Найбільшими забруднювачами атмосферного повітря в Україні є підприємства важкої промисловості. Ситуацію можна змінити лише за умов співпраці держави та бізнесу.

Про це під час робочої поїздки до Авдіївського коксохімічного заводу, розташованого неподалік лінії розмежування, заявив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак.

«Авдіївський коксохімічний завод є одним із найбільших промислових підприємств Донеччини. Ми провели нараду з керівництвом цього підприємства  і обговорили виконання регламентних робіт в умовах екстрених ситуацій та ознайомилися з програмою майбутньої екологічної модернізації виробництва. У мене, як у міністра екології, є розуміння, що її виконання ускладняється військовими діями неподалік», - зазначив Остап Семерак.

Водночас він наголосив, що держава зацікавлена у співпраці з великими промисловими підприємствами у частині зменшення обсягів викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря та скидів у воду, а також щодо зберігання та утилізації промислових відходів.

«Насправді обсяги промислових відходів в Україні у рази перевищують кількість побутових. Ми зараз розглядаємо можливість їх повторного використання, наприклад, під час ремонту доріг чи як складову для виробництва будівельних матеріалів. Цей досвід успішно використовують європейські країни. Ми не повинні відкидати таку  ідею», - сказав міністр.

Він повідомив, що вже наступного тижня Уряд має розглянути Національну стратегію управління відходами, в якій один із розділів стосується нових підходів поводження з промисловими відходами.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua