Остап Семерак ініціює перевірку всіх сміттєзвалищ України
середа, 1 червня 2016, 09:57

Міністр екології і природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак ініціює перевірку всіх сміттєзвалищ країни і закриття тих із них, які є перевантаженими.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Ситуація зі сміттєзвалищем у Грибовичах - це наслідки відсутності адекватного поводження зі сміттям. І органи місцевого самоврядування, і Мінрегіонбуд, і, звичайно, Мінекології, не виробили спільних правил поводження з твердими побутовими відходами», - констатував міністр.

Остап Семерак нагадав, що його відомство спільно з ЄБРР вже розпочали цю роботу в Мінприроди.

«На кінець року плануємо вийти на два документи - Стратегію та Національний план поводження з відходами», - додав він.

Водночас очільник Мінприроди зазначив, що наразі проблему Грибовичів це не вирішить.

«Поки що неможливо навіть оцінити масштаби екологічних збитків», - вважає міністр.

«Проте зараз у наших силах унеможливити подібні трагедії у майбутньому. Я звернуся до уряду з пропозицією дати доручення ряду відповідальних міністерств перевірити всі такі місця», - зазначив Остап Семерак.

За його словами, сьогодні ні органи місцевого самоврядування, ні Держекоінспекція не можуть назвати точної кількості сміттєзвалищ, які є на території країни.

«Потрібно сформувати перелік перевантажених сміттєзвалищ, тих, які потребують закриття через невідповідність нормам природоохоронного законодавства», - вважає міністр.

Також, за його словами, органи місцевого самоврядування мають надати інформацію щодо затверджених схем санітарної очистки населених пунктів.

«І щодо ролі Держекоінспекції. Конкретно по львівському сміттєзвалищу інспекція мала кілька судових спорів з комунальним підприємством, котре за звалище відповідає. І поки тривали розгляди, роками (!!!!) звозилося сміття, в тому числі, і не зовсім побутові відходи», - повідомив Остап Семерак.

«Це ще раз показує, що Держекоінспекція - неефективний орган, який не відповідає сучасним вимогам екобезпеки. Ні звалища, ні вирубка лісу, ні охорона води та повітря - немає сфери, з якою екоінспектори б впоралися. Цю структуру ми реформуємо», - підкреслив він.

Остап Семерак повідомив, що мав розмову з головою Львівської обладміністрації Олегом Синюткою. Роботи на сміттєзвалиші не припиняються, триває пошук людей.



Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua