Остап Семерак: Мінприроди анулювало ліцензію у підприємства, що отруїло дітей на Харківщині
субота, 22 липня 2017, 15:54

Мінприроди провело позапланову перевірку та анульовано ліцензію на поводження з небезпечними відходами підприємству, яке замість необхідних екологічно безпечних заходів поводження з даною групою речовин, відправило їх на сміттєзвалище неподалік села Смирнівка на Харківщині.

Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак.

Він нагадав, що у травні правоохоронці  виявили на звалищі неподалік села Смирнівка 54 діжки з невідомою рідиною. Тоді у поліції припустили, що їхній вміст міг стати причиною поганого самопочуття місцевих жителів – серед них були і діти.

«Ми доклали максимум зусиль, щоб ця історія не зійшла ліцензіату з рук попри дію мораторію на перевірки бізнесу. Державна регуляторна служба (ДРС) цього разу задовольнила наш запит щодо проведення позапланової перевірки. Я вже підписав наказ про анулювання ліцензії у харківського підприємства», - повідомив Остап Семерак, зазначивши, що дані, вказані у документах, на підставі яких Мінприроди свого часу видало ліцензію, не відповідали реальному стану справ.

«На жаль, цей суб'єкт господарювання -  не виняток. Поки що це чітка тенденція для українських підприємств, які працюють у сфері поводження з небезпечними відходам», - пояснив міністр.

Він також нагадав, що торік в Україні набули чинності нові Ліцензійні умови для суб’єктів господарювання, які ведуть свою діяльність у сфері поводження з небезпечними відходами.

«Мінприроди мало закінчити їх перевірку у липні нинішнього року. Проте в Україні зараз діє мораторій на перевірки бізнесу. З одного боку – це крок назустріч, а з іншого – захисний щит для недобросовісних підприємців. Дехто з утилізаторів зараз вважає, що небезпека минула і тихенько робить свою «роботу». Ми надолужимо втрачений час. Я все одно наполягатиму на скасуванні мораторію щодо перевірки суб’єктів підприємницької діяльності, які займаються утилізацією небезпечних відходів», - сказав Остап Семерак.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua