Остап Семерак: Парламентська асамблея ОБСЄ засудила агресію Росії проти України
середа, 8 липня 2015, 21:33

Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі прийняла Резолюцію "Очевидні, грубі і невиправлені порушення РФ зобов'язань в рамках ОБСЄ і міжнародних норм".

Про це повідомив народний депутат фракції "Народний фронт", член Постійної делегації у ПА ОБСЄ Остап Семерак.

"Суттєвий документ міжнародного осуду агресії РФ проти України, визнає дії РФ актом військової агресії проти України, вимагає від РФ припинити дестабілізацію в Україні, припинити постачати бойовиками зброю та припаси, припинити надсилати своїх військових на нашу територію, виконати Мінські угоди і т.д", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами Семерака, декілька країн не підтримали резолюцію, а саме: делегації Франції, Швейцарії і Вірменії.

"Декілька представників Нідерландів, Кіпру теж утрималися. Це обурює! Пояснення можна шукати. Але непідтримку Шуфрича я зрозуміти не можу. Він утримався під час голосування", - сказав народний депутат.

Крім того, ПА ОБСЄ прийняла переважною більшістю голосів Резолюцію "Щодо викрадених та незаконно утримуваних в Російській Федерації українських громадян", авторства Остапа Семерака.

"Цією Резолюцією ПА ОБСЄ засудила викрадення українських громадян Надії Савченко, Олега Сенцова, Генадія Афанасєва, Олексія Чернія, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, Юрія Солошенка, Валентина Вихівського, Сергія Литвинова та інших патріотів України", - повідомив Семерак.

"Також вважає такі дії РФ незаконними та закликає звільнити наших громадян. Також ми закликали делегатів ПА ОБСЄ від РФ сприяти їх звільненню", - додав він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua