Остап Семерак: За 100 днів ми змінили екологічну політику (відео)
четвер, 28 липня 2016, 14:14

Міністр екології та природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак під час прес-конференції розповів про проведену роботу за 100 днів та про подальші кроки реформування природоохоронної сфери.

«100 днів тому, коли я прийшов на посаду Міністра екології та природних ресурсів, зрозумів, що Україна не встигає за світовими глобальними екологічними трендами. А стан природоохоронної галузі катастрофічно потребує порятунку. Тож моя філософія – реформуватися на ходу, наздоганяючи світ», - зазначив Остап Семерак.

Міністр заявив, що  він вражений ставленням до Мінприроди та екології в цілому як до баласту серед державних органів.

«Природоохоронна справа є дуже специфічною – вона зачіпає наскрізь усі сфери. Не розумію, чому в пріоритеті фінанси, дороги, економіка. Без чистого повітря, води може не бути поколінь людей, яким ті фінанси потрібні. Тому мій підхід – захист екології як призми, через яку ми маємо дивитися на державну політику у будь-якій сфері», - зазначив він.

Остап Семерак переконаний, що дуже важливо почати  змінювати  екологічну свідомість українців.

«Люди звикли, що все нічиє і наше – повітря, вода, земля, ліси. Тому однією рукою рубають столітній бук, іншою викидають сміття на узбіччя, і всі при цьому скаржаться на поганий стан довкілля. Знаю, що це завдання на десятиліття, але без зміни екологічної свідомості кожного з нас ніякої реформи екології не буде»,- зазначив міністр.

Він підкреслив, що  за останні 100 днів зусиллями  Мінприроди зроблено  важливі кроки для зміни підходів до збереження природнього навколишнього середовища в Україні та реформування природоохоронної галузі.

 

Зі звітом про роботу за 100 днів  Міністерства екології та  природних ресурсів України можна ознайомитися тут.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua