Парламент має обмежити завищений «зелений тариф» для сонячних електростанцій Клюєва, - Тетяна Чорновол (відео)
понеділок, 19 грудня 2016, 15:51

Верховна Рада повинна ухвалити законопроект щодо обмеження «зеленого тарифу» для сонячних електростанцій, побудованих Клюєвим, аби уникнути додатково фінансового навантаження на споживачів електроенергії.

Про це заявила представник фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол на Погоджувальній раді.

Вона зазначила, що у 2015 році Верховна Рада проголосувала за обмеження  «зеленого тарифу» для сонячної генерації Клюєва.

«Ми це зробили не тому, що це був пан Клюєв, а тому ще це був корупційний тариф. Він був завищений у п’ять разів більше, ніж в країнах ЄС. Це сонячна генерація, яка була збудована за державний кошт, і тому це було надзвичайно важливе наше рішення», - наголосила Чорновол.

Однак, за її словами, з 1 січня 2017 року цей тариф знову буде підвищений до попереднього рівня.

«А позаяк він ще обраховується в євро, то у порівнянні з часами Януковича у гривневому еквіваленті він зросте просто шалено. Якщо ми зараз не розглянемо законопроект і не приймемо рішення, яке знову поверне назад це обмеження по тарифу, то це буде великий удар по іміджу Верховної Ради. Це буде означати, що корупційні тарифи часів Януковича повертаються», - заявила представник фракції «Народний фронт».

Крім того, вона зазначила, що підняття цього тарифу буде навантаженням у розмірі додаткових 20 млрд грн на кишені споживачів електроенергії.

«Тому дуже прошу включити у порядок денний законопроект №5129 (про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо коефіцієнтів «зеленого тарифу» для електроенергії, виробленої з використанням альтернативних джерел енергії). – Ред.), розглянути його і прийняти рішення. Цей законопроект одноголосно підтриманий профільним комітетом, а також фракцією «Народний фронт», - резюмувала парламентар. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua