Парламент має об'єднати зусилля, аби покарати представників режиму Януковича, - Антон Геращенко
четвер, 21 квітня 2016, 13:50

Народні депутати мають об'єднати зусилля, щоб притягнути до відповідальності колишніх представників режиму Януковича, які переховуються за кордоном і шукають шпарини в українських законах, аби уникнути покарання.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко в інтерв'ю журналістам.

"Ми у Верховній Раді поки безуспішно намагаємося ухвалити закон №3196 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини), який би дозволяв притягнути до відповідальності осіб, які знаходяться в розшуку за кордоном", - сказав Геращенко.

"За цим законопроектом можна було би притягати осіб за їх злочини заочно. Так, у суд би приходив його адвокат, відбувалась трансляція судового засідання, і судді, почувши доводи обвинувачення, мали б вирішити - винуваті чи невинуваті ті чи інші особи. Це давало б можливість творити правосуддя. Однак цей законопроект, на жаль, не отримав належної підтримки народних депутатів та окремих фракцій", - зазначив він.

За словами депутата "Народного фронту", представники режиму Віктора Януковича, зокрема такі, як: колишній Генпрокурор Пшонка, колишній очільник СБУ Якименко, ряд інших осіб активно використовують шпарини діючого законодавства, які унеможливлюють швидке розкриття злочинів, створюють умови для уникнення кримінальної відповідальності.

"Вони наймають високооплачуваних адвокатів - вкрадених коштів на це у них вистачає, - а потім затягують досудове  розслідування та судовий розгляд, не дають можливості застосування процедури "заочного провадження". Наприклад, через це їх не хоче шукати Інтерпол, через це зупиняються всі можливості притягнення злочинців до відповідальності", - наголосив Антон Геращенко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua