Парламент має займатися підвищенням обороноздатності, а не передвиборчими баталіями, – Сергій Пашинський (відео)
вівторок, 15 січня 2019, 12:49

Парламент має зосередитися на питаннях підвищення обороноздатності держави, а не займатися передвиборчими баталіями.

Про це під час Погоджувальної ради заявив заступник керівника фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"Таке враження, що наші кандидати у президенти забули, що йде щоденна війна, що Росія з наших окупованих територій нікуди не поділася. Але їх це не цікавить – там немає піару, там потрібна щоденна складна та кропітка робота. Сподіваюся, що Верховна Рада не дозволить себе втягнути у передвиборчі баталії, а займатиметься, в тому числі, підвищенням обороноздатності нашої держави", – зазначив Пашинський.

"Саме тому хочу звернути увагу своїх колег на законопроект №9122. Там до другого читання внесено лише 19 правок. Це – закон, який дозволяє Міністерству оборони виходити напряму по імпорту для закупівлі зброї та військової техніки", – повідомив він.

"Без цього закону США в рамках своїх бюджетних програм – майже 200 млн доларів – не будуть поставляти нам військове спорядження та техніку. Дуже прошу поставити це питання на четвер. Це займе не більше 20 хвилин, розбіжностей щодо документу майже немає", – пояснив народний депутат.

Також представник "Народного фронту" звернувся до Голови Верховної Ради з проханням поставити на четвер на розгляд парламенту два законопроекти: №9401 та №9454.

"№9401 – це документ щодо залучення іноземних інвестицій до військово-промислового комплексу, №9454 – це про дезертирів", – уточнив він.

"Ми досі на такі прості, зрозумілі, але дуже ефективні закони не можемо знайти часу й можливості їх прийняти. Я просив би все ж таки виділити час на розгляд цих законопроектів, це максимум – година. Їхнє ухвалення дасть колосальний поштовх у нашій роботі", – підсумував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua