Парламент підтримав ініціативу "Народного фронту" щодо скасування оподаткування благодійних дзвінків та SMS (відео)
середа, 18 травня 2016, 13:22

Верховна Рада ухвалила за основу законопроекти авторства народних депутатів фракції "Народний фронт", якими передбачено скасування оподаткування благодійних телекомунікаційних повідомлень.

Так, проект закону щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень №2297 підтримали за основу 252 народних депутати, а законопроект про внесення відповідних змін до Податкового кодексу України (№3467) - 230 парламентарів.

Авторами цих законопроектів виступили народні депутати фракції "Народний фронт" Світлана Войцеховська, Олександр Кірш, Ірина Єфремова, Олег Кришин, Юрій Вознюк, Юрій Бабій, Роман Заставний та Вадим Сидорчук.

"Ці законопроекти надзвичайно важливі для розвитку благодійності в Україні. Вони абсолютно поза політикою. Наш український народ вже довів це у минулому році, коли ми збирали гроші для української армії на єдиний номер 565. Тоді було зібрано 38 мільйонів гривень", - наголосила Світлана Войцеховська, представляючи законопроекти у сесійній залі.

Зокрема, вона зауважила, що метою цих законопроектів є абсолютне усунення податкового навантаження на благодійні телекомунікаційні повідомлення.

За її словами, сьогодні основною проблемою розвитку системи благодійних повідомлень є те, що наразі з однієї гривні благодійного внеску 30 копійок мають бути спрямовані на податки.

Ухвалення цих законопроектів, зазначила вона, дозволить звільнити благодійні повідомлення від податків і компенсувати мобільним операторам відповідні втрати.

Світлана Войцеховська також зауважила, що зазначені законопроекти розроблялись протягом кількох років спільно з мобільними операторами, громадськими та благодійними організаціями (РПЛ, USAID, "Український форум благодійності", фонд "Таблеточки" та ін.).

Крім того, народний депутат попросила включити до законопроекту наступну поправку: "У разі надсилання, здійснення абонентом телекомунікаційного благодійного повідомлення, оператор телекомунікації зобов’язаний перерахувати попередньо передплачені абонентом, але не використані ним кошти за телекомунікаційні послуги в межах невикористаного залишку авансу відповідній неприбутковій організації або територіальній громаді на благодійні цілі в строки, визначені договором".

Так само вона запропонувала внести поправку до закону "Про телекомунікації", згідно з якою благодійні дзвінки та СМС мають бути безоплатними.

Відомий волонтер та народний депутат фракції "Народний фронт" Олена Масоріна у свою чергу наголосила, що ці законопроекти об’єднали на сьогоднішній день усі благодійні організації України.

"Благодійність є однією з великих чеснот українського народу. Ці законопроекти дозволять врегулювати питання оподаткування і дадуть змогу у найоперативніший спосіб збирати кошти чи то для хворої дитини, чи то для потреб української армії або поранених. "Народний фронт" підтримує ці законопроекти і прошу усіх колег мобілізуватися", - наголосила Масоріна.

Голова Комітету ВР з питань культури і духовності, представник фракції "Народний фронт" Микола Княжицький так само підтримав ці законопроекти та заявив, що буде створена робоча група для підготовки їх до другого читання.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua