Парламент підтримав закон “Народного фронту” у сфері управління системою паркування транспортних засобів (відео)
четвер, 21 грудня 2017, 18:43

Верховна Рада підтримала в цілому законопроект №5364 авторства, зокрема представників фракції “Народний фронт”, спрямований на впровадження в Україні цивілізованої комфортної системи паркування транспортних засобів.

Відповідне рішення у другому читанні та в цілому підтримали 237 народних депутатів.

Як наголосив перед голосуванням один з авторів, представник фракції “Народний фронт” Антон Геращенко, законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів (№ 5364) “розроблено з метою впровадження в Україні цивілізованої комфортної системи паркування транспортних засобів, що базується на європейській практиці та збалансовує інтереси місцевої громади та автомобілістів”.

“Проект, серед іншого, передбачає створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом запровадження фото-, відеофіксації правопорушень”, - заявив народний депутат.

“Інспекторам з паркування  - посадовим особам органів місцевого самоврядування -надається право притягати до відповідальності порушників правил зупинки-стоянки автомобілів в межах відповідного населеного пункту та здійснювати тимчасове затримання автотранспорту шляхом евакуації та доставки для зберігання на спецмайданчик чи стоянку за умови, що розміщення транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху”, - додав він.

Крім того, за словами Антона Геращенка, законом встановлюється прив‘язка розмірів штрафних санкцій за порушення правил паркування, в т. ч. за несплату послуг з користування відповідними майданчиками, до вартості однієї години паркування (у 20-кратному розмірі).

Народний депутат також повідомив, що відповідно до нового закону у Реєстрі власників транспортних засобів, держателем якого є МВС, передбачається створення окремого поля – належний користувач.

“Таким чином у випадках, коли власником і водієм є різні особи, штраф отримуватиме належний користувач, відомості про якого внесені до Реєстру”, - пояснив він.

Важливим моментом є те, що законом встановлюється відповідальність інспекторів за взяття грошових коштів в якості оплати за паркування та оплати штрафів.

Антон Геращенко також наголосив, що цей законопроект № 5364 був також підтриманий Асоціацією міст України, а 324 керівники міст та поселень звернулися до парламенту з проханням проголосувати за цей закон.

“Прийняттям цього закону ми робимо, дійсно, революцію у сфері управління автотранспортом в питаннях паркування та зупинки в містах нашої країни. Прошу всі фракції підтримати цей закон, бо він потрібен для того, щоб наші міста стали європейськими та процвітаючими”, - резюмував представник фракції “Народний фронт”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua