Парламент повинен якнайшвидше ухвалити закон про деокупацію Донбасу, - Андрій Тетерук (відео)
середа, 13 грудня 2017, 12:14

Верховна Рада має ухвалити на наступному пленарному тижні проект закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" № 7163.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів.

За його словами, законопроект якісно підготовлений профільним комітетом до другого читання, узгоджені всі подані до нього правки.

Депутат також нагадав, що даний законопроект був ухвалений у першому читанні близько двох місяців тому. Відповідно, усі народні депутати мали достатньо часу для вивчення законопроекту та внесення своїх правок.

"Ми в Комітеті з питань нацбезпеки та оборони якісно їх (правки) опрацювали і де редакційно (частково), де повністю врахували понад двохсот правок. І цей законопроект резолюцією нашого Комітету рекомендовано як такий, що Верховна Рада має прийняти в другому читанні", - розповів він.

Парламентар також зауважив, що оскільки минулий тиждень був присвячений головному фінансовому документу – Державному бюджету на 2018 рік, який "був прийнятий в рекордні строки, вперше в історії України - 7 грудня", то головним законопроектом наступного пленарного тижня має стати саме законопроект щодо деокупації Донбасу.

"Тепер ми маємо абсолютно всі підстави для того, щоб в спокійній атмосфері розглянути законопроект № 7163, в якому Росія визнається агресором, в якому визначається, що території, які наразі перебувають під контролем Росії, є тимчасово окупованими, і на Росію покладається вся відповідальність за стан речей, які вчиняються на цих територіях", - зауважив Тетерук.

"Я впевнений, що парламент проголосує одразу після того, як цей законопроект буде поставлений на розгляд. Немає чого тягнути. І "Народний фронт" буде наполягати, щоб його розглянули якомога швидше", - резюмував народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua