Парламент ухвалив законопроект щодо безкоштовного забезпечення підручниками усіх українських школярів, - Лілія Гриневич
середа, 27 січня 2016, 13:43

Ухвалення законопроекту №1857 щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів і педагогічних працівників дасть можливість органам місцевої влади провести відповідні тендери на закупівлю підручників у найкоротший термін.

Про це заявила Голова Комітету ВР з питань науки і освіти, представник фракції «Народний фронт» Лілія Гриневич сьогодні під час брифінгу в парламенті, коментуючи ухвалення відповідного законопроекту у вівторок.

«Це для нас дуже важливе рішення, тому що ми переконані, що безкоштовні підручники для кожної дитини є частиною безкоштовної загальної середньої освіти», - наголосила вона.

«Зараз важливо, що органи місцевих адміністрацій після введення в дію цього закону, як тільки його підпише Президент, зможуть оголошувати свої тендери на закупівлю підручників. Те ж саме зможе робити Міністерство освіти і науки стосовно підручників для 8-х класів, які будуть оновлюватися на наступний навчальний рік», - пояснила Гриневич.

Голова профільного комітету повідомила, що на виконання положень закону №1857, а саме – на закупівлю та доставку до загальноосвітніх закладів шкільних підручників, держава має виділити додаткові 285 млн грн з резерву освітньої субвенції Державного бюджету.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua