Парламент відновив право отримувати пенсію у разі втрати годувальника різним категоріям військовослужбовців (відео)
вівторок, 3 квітня 2018, 11:34

Верховна Рада ухвалила законопроект №5366-д «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб щодо членів сім’ї, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника».

За проголосувало 282 народних депутати. Відтепер кожен має право на отримання виплати у разі втрати ними члена сім’ї.

«Я переконаний, ми проголосуємо за відновлення справедливості, ухваливши законопроект, в якому ми виправляємо абсолютну несправедливість, коли у пункті 6 статті 30 пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби, а також деяких інших осіб, нам необхідно виключити слова «крім слухачів та курсантів військових навчальних закладів та навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України і Державної пожежної охорони. Відновивши тим самим справедливість у питанні виплат членам сім’ї у разі втрати ними годувальника», - пояснив суть законопроекту один із його авторів, народний депутат фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук перед голосуванням.

«Головне науково-експерте управління ВР не заперечує щодо ухвалення такого законопроекту, оскільки законопроект запроваджує рівні права у отриманні пенсій у разі втрати годувальника», - заявив Андрій Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua