Павло Петренко: Ми ініціюємо загальнонаціональний просвітницький проект «Я маю право!» (відео)
п’ятниця, 24 лютого 2017, 14:16

Міністерство юстиції на чолі з представником партії «Народний фронт» Павлом Петренком ініціює запуск загальнонаціонального просвітницького проекту «Я маю право!».

Про це Павло Петренко повідомив під час «години запитань до Уряду» у Верховній Раді.

«Знання про своє право і захист свого права – це зброя, яка іноді сильніша, ніж вогнепальна зброя. Наше завдання як Міністерства юстиції полягає в тому, щоб ми перейшли на новий рівень, щоб ми почали інформувати і озброювати українців знанням про їхнє право у спілкуванні з чиновником, суддею, прокурором», - сказав міністр.

«Тому в цьому році ми ініціюємо загальнонаціональний проект «Я маю право!», який буде проводити просвітницьку роботу серед українців щодо тих прав, які їм гарантовані законом, Конституцією, які їм гарантовані від народження», - додав він.

Павло Петренко закликав народних депутатів долучатися до ініціативи Мінюсту, додавши, що цей проект вже підтримується представниками громадянського суспільства та міжнародними партнерами України.

«Я хочу, щоб цей проект став народним проектом , щоб кожен українець мав дуже сильну зброю – знання про своє право і можливість реалізації цього права», - наголосив він.

Павло Петренко нагадав, що ще в 2014 році було розпочато роботу над поновленням справедливості й розбудови системи безоплатної правової допомоги. І сьогодні система БВПД захищає кожного українця, який не міг раніше собі дозволити приватного захисника.

«Минулого року ми ліквідували старі райуправління юстиції, які не надавали громадянам жодних сервісів та створили на їх місці бюро правової допомоги. Таким чином ми забезпечили доступ до безкоштовного юридичного захисту нашим громадянам у всіх районних центрах і невеликих містечках», - зазначив міністр.

«Усього кілька цифр. За минулий рік адвокати БВПД фактично врятували від тюрми 600 невинуватих громадян. До наших центрів та бюро звернулися 400 тисяч українців. 52 тисячам з них було надано адвоката, інші – отримали консультації», - наголосив Павло Петренко.

За його словами, Мінюст продовжуватимемо виступати адвокатами українців та захищатиме права кожного громадянина.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua