Павло Петренко: Мін’юст запустив пілотний проект «Шлюб за добу» в Cєвєродонецьку (фото)
п’ятниця, 29 липня 2016, 17:09

Міністр юстиції, представник партії «Народний фронт»  Павло Петренко сьогодні в Сєвєродонецьку запустив новий пілотний проект Мін’юсту «Шлюб за добу».

Очільник відомства особисто привітав перші три пари, які одружилися за новою процедурою.

«Вперше в Україні ви реєструєтеся за новими правилами без бюрократії і з можливістю самостійно вибрати, коли ви хочете зареєструватися, не чекаючи 30 днів для того, щоб створити свою сім’ю», - зазначив Павло Петренко.

За його словами, запуск цього пілоту саме у Сєвєродонецьку є символічним. Це прифронтове місто, яке найбільше хоче миру і спокою, а також того, щоб дитячий сміх і весільна музика лунали якомога частіше на його вулицях.

«Цей проект – маленький вклад для того, щоб українці не думали про війну, щоб вони жили в мирі, щоб вони одружувалися, народжували дітей і робили нашу країну сильнішою. Для мене велика честь, що ви сьогодні стали першими парами, які взяли участь у цьому проекті й створили сім’ї. Я бажаю Вам миру, щастя, великого кохання і багато діточок», - привітав молодят Міністр юстиції.

У перший день дії пілотного проекту шлюб взяли також і військовослужбовці, які захищають нашу країну в зоні проведення АТО. Ще одна пара – мешканці тимчасово окупованого Свердловська. Вони виїхали на підконтрольну територію на кілька днів спеціально, щоб отримати українські документи.

«Я дав доручення про старт проекту у наступних містах: 31 липня - в Одесі, 3-го серпня у Маріуполі, 14 серпня у Києві, а 19 серпня - у Львові. Дуже важливо, щоб місцева влада відповідально підійшла до реалізації цієї ініціативи, оскільки це наш спільний проект», - повідомив Павло Петренко.

Окрім того, міністр нагадав, що Мін'юст оголосив конкурс для майбутніх сімейних пар. Надіслати історію свого кохання і фото можна на скриньку shlubzadobu@gmail.com.

"Ми оберемо найромантичніші і найзахопливіші. І я так само особисто привітаю переможців під час запуску проекту в Києві та у Львові", - зазначив міністр.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua