Павло Петренко презентував запуск онлайн послуг Мін’юсту (відео)
середа, 1 березня 2017, 15:50

Віднині онлайн послуги Міністерства юстиції можна отримати на єдиному державному порталі адміністративних послуг poslugy.gov.ua.

Про це повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко у ході виступу на засіданні Кабінету Міністрів.

«Сьогодні я маю честь представити запуск наших онлайн сервісів на єдиному державному порталі адміністративних послуг poslugy.gov.ua. Запуск послуг ми здійснюємо спільно з нашими колегами з Державного агентства з питань електронного урядування», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, це послуги, які мають величезний попит серед українських підприємців і українських громадян. Серед них - низка сервісів для фізичних осіб-підприємців у режимі онлайн.

«І на сайті онлайн будинку юстиції, і на державному порталі відсьогодні у повноцінному режимі діє можливість зареєструвати в онлайн форматі себе як ФОП. Так само ми надаємо доступ до такої послуги як реєстрація змін до відомостей про фізичну особу-підприємства. Це надзвичайно популярна послуга, якою користуються близько 500 тисяч разів на рік. Третя послуга для ФОП – припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця. Для того, щоб не стояти в чергах з документами і не просити бюрократів закрити вашу компанію, зараз ми надаємо таку можливість на урядовому онлайн порталі», - зазначив Павло Петренко.

Разом з тим, на порталі poslugy.gov.ua буде запущено два сервіси для юридичних осіб. Це онлайн реєстрація юридичної особи та внесення відомостей про юридичну особу до реєстру.

«Це сотні тисяч підприємців, які раніше стояли у чергах, а зараз зможуть зробити необхідні дії не виходячи з офісу через свій ґаджет», - додав Павло Петренко.

Результат надання електронної послуги з відповідним номером у єдиному реєстрі в електронній формі направляється суб’єкту господарювання. Також можливо перевірити факт реєстрації шляхом доступу до публічної інформації з єдиного державного реєстру.

Ініціатива реалізується за підтримки Швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua