Павло Петренко: Верховна Рада посилила відповідальність неплатників аліментів
четвер, 7 грудня 2017, 17:38

Верховна Рада ухвалила закон, який посилює відповідальність батьків, що не платять аліменти більше шести місяців.

За прийняття в другому читанні та в цілому відповідного законопроекту, розробленого спільно Міністерством юстиції та народними депутатами, проголосувало 294 народних обранці.

"Сьогодні депутати прийняли один із найбільш соціальних законопроектів, які розглядалися на цій сесії. Цього документу потребували 600 тисяч маленьких українців, які не мають достатнього фінансування через несплачені аліменти. Це 600 тисяч дітей, які недоотримують нормального харчування, які не мають необхідного одягу, які не можуть розвиватись як особистість через те, що один з батьків фактично забув про їхнє існування", - заявив міністр юстиції, представник партії "Народний фронт" Павло Петренко.

Він наголосив, що прийнятий документ значно посилює покарання для злісних неплатників аліментів і поновлює в правах дітей.

"Цей закон примусить багатьох з батьків згадати, що у них є дитина. Він вводить по-справжньому дієві механізми впливу: позбавлення боржника права забороняти дитині виїзд за кордон, позбавлення боржника права покидати країну до сплати аліментів, керувати автомобілем, використовувати зброю та полювати. Більше того, закон дає можливість тим, хто приховує доходи, погасити заборгованість завдяки суспільним роботам до 2 місяців, оплата за які піде виключно на сплату боргу", - зазначив міністр.

При цьому він звернув окрему увагу на те, що обмеження стосуватимуться виключно злісних неплатників, сума боргу яких перевищила 6 місяців.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua