Підтримавши зняття санкцій з Ірану, Україна отримає доступ на його 80-мільйонний ринок, – Сергій Висоцький (відео)
четвер, 14 липня 2016, 12:12

Підтримавши зняття санкцій з Ірану, Україна отримає доступ на його вісімдесятимільйонний ринок, а також виконає свої міжнародні зобов’язання.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький під час виступу в парламенті у четвер, 14 липня.

«Голосування за зняття санкцій з Ірану є частиною наших міжнародних зобов’язань. Тобто, ми йдемо в ключі нашої міжнародної політики: якщо ООН, США просять нас своїми рішеннями підтримати зняття санкції з Ірану, ми повинні це зробити. Це – наш міжнародний імідж», – зазначив депутат.

За його словами, беручи участь у знятті санкції з Ірану, Україна робить щодо цієї країни дружній крок. «Тобто, ми відкриваємо для наших товаровиробників вісімдесятимільйонний ринок. Це – і сільгосппродукція, і металургія, і високі технології», – уточнив він.

Сергій Висоцький нагадав, що Іран десятки років перебував під санкціями, і якщо Верховна Рада не підтримає зняття санкцій, то поставляти свої товари на іранський ринок буде Росія.

«Ми зараз зробимо підніжку самі собі, якщо ми не проголосуємо за цю постанову. Фракція «Народний фронт» просить колег по парламенту підтримати це рішення», – підсумував депутат. 

За підсумком голосування проект постанови про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року «Про виконання резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй від 20 липня 2015 року №2231 щодо Спільного всеосяжного плану дій в частині секторальних санкцій» було ухвалено: документ підтримав 231 народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua