Порошенко у США, по суті, високо оцінив досягнення Уряду Яценюка, - Олег Медуниця
четвер, 31 березня 2016, 18:13

Заяви Президента України Петра Порошенка про зростання золотовалютних резервів та скорочення бюджетного дефіциту, виголошені ним під час візиту до Сполучених Штатів Америки, свідчать про високу оцінку Главою держави роботи Кабміну на чолі з Арсенієм Яценюком.

Таку думку висловив представник фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань бюджету Олег Медуниця.

За словами депутата, Президент наголосив на тому, що за час війни вдалось скоротити бюджетний дефіцит з 12% до 3%, а золотовалютні резерви країни на сьогодні сягають $13 млрд.

«Ці успіхи – результат кропіткої роботи українського Уряду, якому вдалось в умовах кризи і військової агресії забезпечити базу для зростання економіки», - наголошує Медуниця.

Він також акцентував увагу на заяві Порошенка про те, що вперше за роки незалежності України НАК «Нафтогаз України» перестав бути дефіцитним.

«Реформування «Нафтогазу» стало одним з найбільш ефективних кроків діючого Уряду, нарівні з відмовою від російського газу. Ще кілька років тому неможливо було навіть уявити собі той факт, що Україна «злізе» з російської «газової голки», а «Нафтогаз» перестане «з’їдати» левову частку бюджету», - підкреслив член бюджетного комітету.

«Очевидно, Глава держави, як і «Народний фронт», схвально ставиться до ідеї залишити Коболєва на посаді керівника НАК «Нафтогаз України», - припустив Медуниця.

Представник фракції «Народний фронт» також наголосив, що схвальні оцінки з боку Президента «вчергове засвідчили відсутність непорозумінь між Порошенком та Яценюком». Він підкреслив, що кілька тижнів тому Президент озвучив схожі тези в інтерв’ю турецькому телеканалу TRT World. 

«Глава держави та очільник Уряду спільно працюють над реформами в країні. І будь-які заяви про напруження між лідерами двох гілок влади є нічим іншим, як спробами переконати українців у існуванні якогось міфічного конфлікту. Між тим, цифри свідчать про те, що навіть в умовах жорсткого спротиву і політичної розбалансованості українському Уряду у співпраці із Президентом вдається не лише утримувати країну на плаву, але й забезпечувати її розвиток», - підкреслює народний депутат. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua