Посадові особи, які під час війни крадуть кошти, мають бути суворо покарані, - Віталій Сташук (відео)
п’ятниця, 11 серпня 2017, 15:14

Посадові особи, які у стані фактичної війни Росії проти України розкрадають бюджетні кошти, виділені державою на інженерно-технічне облаштування українсько-російського кордону, мають бути суворо покарані відповідно до закону.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», секретар Комітету ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Віталій Сташук  в ефірі одного з телеканалів, коментуючи інформацію про розкрадання коштів на цьому проекті.

Він зазначив, що проект «Європейський вал», який свого часу розпочав Уряд Арсенія Яценюка, сьогодні дуже потрібен країні. І ті люди, які фахово займаються захистом кордонів держави, «які служили, які мають відношення до системи забезпечення безпеки України, ніколи не ставлять під сумнів необхідність інженерного обладнання державного кордону».

«Ми маємо декілька тисяч кілометрів ніяким чином не маркованого і не обладнаного необхідним чином кордону з Росією. І робити вигляд, що все можна залишити, як було, це просто неадекватно в умовах сьогоднішнього дня», - наголосив народний депутат.

«Коли мова йде про те, що в цей час, справді складний, на будівництві таких об’єктів ще є якісь розкрадання, то, звичайно, мають бути вжиті найбільш суворі заходи до людей, які це роблять», - заявив Віталій Сташук.

На його думку, ці люди «вчинили дуже тяжкий злочин не лише з точки зору Кримінального кодексу, але, в першу чергу, з точки зору моралі».

У той же час представник фракції «Народний фронт» засудив намагання деяких осіб використати цю ситуацію для того, щоб поставити під сумнів необхідність реалізації цього проекту. Парламентар також звернув увагу на проблему недофінансування з боку держави «Європейського валу» протягом останнього року.

Крім того, відповідаючи в ефірі критикам цього проекту, Сташук зауважив: «А що нас тоді має захистити? Давайте не будемо обладнувати кордон, давайте не будемо техніку оновлювати. І як захищатися? Якщо були б якісь рецепти - було б цікаво послухати, що нас має захистити. Що має бути з кордоном?».

Він також додав, що навколо цього проекту сьогодні вирує забагато емоцій і суб’єктивних оцінок.

«Емоції слід залишити в іншому місці, а обладнувати кордон потрібно. Навіть якщо взяти досвід країн, які так само мають кордон з Росією, - це різний рівень споруд. Звичайно, ми не говоримо, що це якась лінія Мажино, лінія Маннергейма (система укріплень та фортифікаційних споруд часів Другої світової війни та радянсько-фінської війни. – Ред.) чи якісь врангелівські споруди на Кримському перешийку… Сьогодні ХХІ століття. Але ті завдання, які ставляться, вони повинні бути виконані», - підсумував Віталій Сташук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua