Посилення енергетичної безпеки України неможливе без підвищення обсягів видобутку власного газу, - Наталія Кацер-Бучковська
середа, 27 липня 2016, 15:17

Член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат фракції “Народний фронт” Наталія Кацер-Бучковська звернулася до міністра фінансів Олександра Данилюка з проханням якнайшвидшого відновлення роботи міжвідомчої робочої групи з питань підвищення ефективності системи оподаткування видобувних галузей.

Як зазначила народний депутат, посилення енергетичної безпеки України практично неможливе без підвищення обсягів видобутку власного газу.

За її словами, не дивлячись на те, що Уряд заявив про свої амбітні плани щодо нарощення обсягів видобутку природного газу до 27 млрд. куб. м до 2020 року, наразі робота над новим режимом оподаткування видобувних галузей призупинена.

Кацер-Бучковська, зауважила, що збільшення виробництва на 35% до 2020 року вимагає активної національної підтримки та залучення додаткових інвестицій, але "наразі цьому заважає надмірна заполітизованість питань оподаткування видобутку вуглеводнів, встановлення тарифів на енергоносії та формування ринку газу в цілому".

Депутат підкреслила, що з метою ефективного вирішення згаданих проблем, потрібно якнайшвидше почати роботу в рамках міжвідомчої робочої групи з питань підвищення ефективності системи обліку обсягів видобутих корисних копалин, з метою встановлення контролю за обчисленням об’єкту оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування корисних копалин.

"Маю надію, що пан міністр в найкоротший термін організує роботу над системою оподаткування газовидобувної діяльності, що сприятиме досягненню поставлених цілей енергонезалежності та залучення інвестицій в галузь", - резюмувала представник "Народного фронту".

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua