Правоохоронні органи мають зайнятися суддями, яких звільнила Рада, - Ігор Алексєєв (відео)
п’ятниця, 30 вересня 2016, 12:31

Звільнення Верховною Радою 29-ти найбільш одіозних суддів, зокрема за злочини проти Майдану, не звільняє їх від кримінальної відповідальності, тому цим питанням повинні зайнятися правоохоронні органи.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Ігор Алексєєв у четвер в ефірі одного з телеканалів.

Народний депутат зауважив, що не дивлячись на досить складний процес голосування щодо звільнення суддів під час вчорашнього позачергового засідання, Верховна Рада все ж таки досягла позитивного результату та виконала свій обов’язок перед українським суспільством, позбавивши суддівського звання 29 найбільш одіозних суддів, 19 з яких - за злочини проти Майдану.

"Результат ми отримали, результат для суспільства: судді, які виносили неправосудні рішення і кидали людей під час Революції гідності за грати, фальшували судові рішення, вони звільнені – це раз. По-друге, ці судді повністю втрачають всі пільги та гарантії, тому що звільнені за порушення присяги", - сказав він.

"По-третє, цих суддів ніхто не звільняє від кримінальної відповідальності, що вже є питанням до правоохоронних органів. Та ж суддя Царевич, яку звільнив Президент, по ній є кримінальне провадження. Тому звільнення цих суддів абсолютно не є звільненням їх від відповідальності", - підкреслив представник фракції "Народний фронт".

У той же час політик зазначив, що вчорашнє звільнення Верховною Радою суддів "абсолютно не вирішує проблем у судовій системі".

"Ми як фракція "Народний фронт" неодноразово наголошували на тому, що нам потрібна ґрунтовна судова реформа, яка складається, по-перше, з повного очищення суддівських кадрів, по-друге, зі створення прозорої судової системи та низки інших положень", - наголосив він.

У зв’язку з цим Ігор Алексєєв нагадав, що сьогодні набувають чинності зміни до Конституції в частині судочинства, згідно з якими Верховна Рада позбавляється права звільняти суддів, а ці повноваження передаються Вищій раді правосуддя.

"Я вважаю, що це правильно, бу тут (в питанні звільнення суддів парламентом. – Ред.) є політичний вплив на ті чи інші процеси", - сказав він. 

За словами Алексєєва, відтепер парламентарі зобов’язані створити якісний закон про Вищу раду правосуддя, а також - інституційні можливості для цього органу. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua