Приєднання України до IRENA – це поворотний момент для розвитку «зеленої» енергетики в Україні, – Наталія Кацер-Бучковська
субота, 13 січня 2018, 15:32

Повноправне членство України у Міжнародному агентстві з відновлюваних джерел енергії IRENA та створення фонду фінансування відновлювальної енергетики стануть поворотним моментом для розвитку відновлювальної енергетики та енергетичного транзиту в нашій країні.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, представник фракції «Народний фронт» Наталія Кацер-Бучковська під час візиту української делегації на 8-му Асамблею Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії International Renewable Energy Agency (IRENA) в м. Абу-Дабі, ОАЕ.

Вона зазначила, що приєднання України до IRENA дасть можливість залучати інвестиції разом із 150 країнами-членами цієї організації, звертатися до Абудабійського фонду розвитку за пільговими кредитами на «зелені» проекти.

«Участь у засіданні на 8-й Асамблеї ІRENA має важливе значення для подальшої інтеграції України в цій організації та налагодженню ефективної співпраці між Україною та країнами-членами IRENA», - наголосила парламентар.

Як відомо, 5 грудня Верховна Рада 254-ма голосами ухвалила закон «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії «IRENA».

«Участь України в IRENA дозволить претендувати на отримання пільгових кредитів під 1-2% терміном до 20 років, а також йти в ногу зі світовими інноваціями та отримувати ціннісні рекомендації стосовно законодавчої діяльності у сфері відновлювальної енергетики», - зауважила Наталія Кацер-Бучковська.

Зокрема, 12 січня ц. р. відбулася зустріч української делегації з Генеральним директором IRENA Аднаном Аміном, в рамках якої обговорювався потенціал відновлювальної енергетики України, останні законодавчі здобутки та потенційні шляхи співробітництва.

Як зауважила представник фракції «Народний фронт», діяльність IRENA спрямована на забезпечення швидкого переходу до сталого використання відновлювальних джерел енергії у глобальних масштабах, а тому і позитивно сприятиме сталому розвитку галузі енергетики в Україні в цілому.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua