Профспілки, громадські активісти та науковці підтримали кандидатуру Денісової на посаду Омбудсмена
середа, 24 травня 2017, 11:33

Громадські організації, професійні та наукові спілки висловлюють підтримку кандидатури народного депутата фракції "Народний фронт" Людмили Денісової на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Про це йдеться у листах на адресу Голови парламенту Андрія Парубія і голови Комітету ВР з прав людини.

Так, Федерація профспілок України зазначає, що на посаду Омбудсмана має бути обрана незалежна, публічна, відповідальна особа, яка має досвід у забезпеченні соціально-економічних та трудових прав громадян.

"Саме таку роботу професійно має і може організувати керівник профільного комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, яка на практиці продемонструвала вміння будувати діалог та знаходити спільні рішення, які позитивно сприймаються суспільством", - наголосили в ФПУ.

У свою чергу "Благодійний фонд "Самостійна Україна" закликає керівництво парламенту та всі депутатські фракції підтримати кандидатуру Людмили Денісової на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, "поклавши край ганебній сторінці в історії правозахисту України, яку було розпочато протисканням на посаду Омбудсмена поплічниці Януковича Валерії Лутковської".

Кандидатуру від "Народного фронту" закликає підтримати і "Національна Асамблея інвалідів України", зазначаючи, що протягом багатьох років співпрацювали з Людмилою Денісовою як керівником Міністерства соціальної політики, а згодом – головою парламентського Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення в питаннях захисту прав осіб з інвалідністю, учасників АТО з інвалідністю, учасників Революції гідності, членів їхніх родин.

У Національній академії правових наук підкреслюють, що "у багаторічній співпраці з представниками наукових кіл Людмила Денісова зарекомендувала себе як прекрасний фахівець, що володіє глибокими знаннями міжнародних стандартів прав людини не лише в соціальній, а й у інших сферах".

"Вона жодного разу не оминула проблемних соціальних та трудових питань, які ставило перед нею наукове співтовариство. Вона неодноразово сприяла відстоюванню та захисту прав, врахуванню наукових думок та розробок у законодавчій роботі Верховної Ради", - йдеться в документі. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua