Провокації і напади на нацгвардійців є неприпустимими, – Андрій Парубій (відео)
вівторок, 27 лютого 2018, 12:42

Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій вважає неприпустимими напади під парламентом прихильників Міхаіла Саакашвілі на службовців Національної гвардії.

Про це він заявив під час ранкового засідання парламенту.

"Вважаю неприйнятним напади на нацгвардійців. Одного дня в цьому залі було великою гордістю, коли ми заснували та створили Національну гвардію України, яка першою пішла на фронт боронити українську державу. Перший батальйон Національної гвардії, бійці якого присутні в цьому залі, поїхав до Слов`янська для захисту України від російської агресії", – зазначив Голова Верховної Ради.

"Вважаю неприпустимими і неприйнятними провокації, які було вчинено щодо нацгвардійців та щодо Національної гвардії. Я переконаний, що правоохоронні органи дадуть цьому адекватну оцінку, а ми повинні дати свою політичну оцінку", – додав спікер парламенту.

У свою чергу народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко розповів, що провокацію було організовано представниками "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

"Перед будівлею Верховної Ради склали шини і намагалися їх підпалити, а коли співробітники поліції завадили цьому, в них полетіло каміння", – повідомив народний депутат.

"Два співробітника поліції були поранені, в одного зламана ключиця. Дев’ятьох осіб, які здійснили цю замовну провокацію - не виключено, що за гроші росіян - затримано. Їх буде доставлено до органів внутрішніх справ", – заявив він.

"Я звертаюся до всіх мітингуючих, до українського народу: кожен може, згідно Конституції, мирно збиратися, пікетувати Верховну Раду і будь-який інший орган державної влади. Але якщо ви за гроші виконуєте замовлення - не виключено, що з боку РФ, – це злочин, за який доведеться відповідати", – наголосив Антон Геращенко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua