Разом зі США Україна може визначати продовольчу політику світу – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 17 липня 2015, 13:04

Україна має бути не просто житницею. Необхідно продавати готові продукти харчування і захоплювати зовнішні ринки, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України в п’ятницю, 17 липня.

Глава Уряду підкреслив, що співпраця в аграрному секторі є однією із ключових за підсумками першої інвестиційної конференції Україна – США.

«Україна є тією державою, яка фактично може диктувати свої умови на світових ринках аграрної продукції. Разом зі Сполученими Штатами Америки ми взагалі можемо визначати продовольчу політику світу», - наголосив він.

Для цього, за словами Арсенія Яценюка, необхідні значні інвестиції: «У рамках співробітництва з США Україні потрібні нова техніка і нові технології».

Він повідомив, що для придбання нової техніки наші американські партнери розглядають питання щодо фінансування на тривалий період часу за дуже низькими процентними ставками програм по придбанню модернової і якісної американської техніки для українського сільського господарства через Експортно-імпортний банк США.

«Зараз ця процедура опрацьовується. І сподіваюся, що український аграрний сектор зможе отримати дешеві і довгі кредити для придбання якісної іноземної техніки», - додав він.

Крім того, з партнерами зі США та Канади обговорювалося питання будівництва в Україні заводів зі спільного виробництва аграрної техніки: «Аграрна держава буде мати свій потенціал, щоб збільшити врожайність, підвищити конкурентоспроможність і показати всьому світу, що ми не є житницею, а ми країна, яка готова продавати додану вартість - готові продукти харчування і захоплювати зовнішні ринки».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua