Росія дискредитує реформи в енергетиці, використовуючи фейкові новини, – Наталія Кацер-Бучковська
понеділок, 8 жовтня 2018, 17:07

Російська Федерація систематично використовує псевдо-новини для дискредитації українських реформ в енергетиці.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету ВРУ з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська під час виступу на щорічному з’їзді Шотландської національної партії, який проходить у м. Глазго.

Народний депутат присвятила свій виступ питанням регіональної енергетичної безпеки в Україні, зокрема, її інформаційної складової: "фейкам" і дезінформаційним кампаніям в енергетиці.

"Геббельсівська" машина Російської Федерації постійно атакує паливно-енергетичний сектор. Це вже не вперше, коли РФ намагається дискредитувати Україну як ненадійного транзитера газу, паплюжити нашу атомну галузь і навіть очорнити зелену генерацію", - зазначила Наталія Кацер-Бучковська.

Парламентар звернула увагу учасників на той факт, що ефект від реформ в енергетиці заважає виконанню дискредитаційних завдань російськими "фабриками тролів", тому пропаганда намагається посіяти сумніви у доцільності європейських "правил гри", навіть згорнути процеси інтеграції України до єдиного європейського енергетичного простору.

За словами Наталії Кацер-Бучковської, Україна навчилася протидіяти інформаційним нападкам і готова ділитися цим досвідом з партнерами.

"Протидіяти пропагандистській машині нелегко, однак, можливо, коли суспільство має високий поріг критичного мислення, довіряє інформації від державних органів влади, має навички верифікації фактів. Фейкові новини, маніпуляції є інструментарієм ведення гібридної війни, і Україна вже має деякий досвід нівелювання ефекту від таких псевдо-новин чи псевдо-аналітичних матеріалів", - підкреслила народний депутат.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua