Росію треба позбавити права вето в Раді безпеки ООН, - Ігор Алексєєв (відео)
середа, 30 вересня 2015, 11:26

Міжнародна спільнота має разом тиснути на Російську Федерацію і позбавити її права накладати вето на проекти рішень ООН, які стосуються припинення насилля та масових убивств.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету з питань правової політики та правосуддя Ігор Алексєєв у вівторок в ефірі «5 каналу».

«Україна підтримує обмеження права вето постійних членів Ради безпеки ООН у випадках масових вбивств», - сказав він.

«Ми маємо використовувати майданчики будь-якого рівня, аби доносити ситуацію в країні для світу», - додав народний депутат.

Алексєєв зазначив, що лише за останній час Російська Федерація наклала вето на два проекти рішень Ради безпеки ООН.

«Перше, щодо засудження проведення фіктивного референдуму в Криму. І друге – щодо створення трибуналу по збитому малайзійського літака рейсу МН17», - сказав він.

На думку представника «Народного фронту», реакція Росії, яка заблокувала створення трибуналу щодо розслідування катастрофи «Боїнгу», має насторожити світ і бути сигналом для усіх. 

«Риторика президента щодо обмеження застосування право вето у питаннях, що стосуються порушення прав і свобод людини, масових убивств і насилля – має бути підтримана усім світом. Тиск на Росію має носити загальний характер», - резюмував Ігор Алексєєв.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua