Санкції проти Росії не можна знімати, поки Крим залишається окупованим, - Віктор Єленський (відео)
середа, 18 травня 2016, 11:37

Міжнародні санкції проти Росії мають діяти, поки РФ не звільнить окупований нею український Крим.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", заступник голови парламентського Комітету з питань культури і духовності Віктор Єленський, виступаючи у сесійній залі з нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Він наголосив, що також не можна розділяти врегулювання проблем Криму і Донбасу.

"Від імені українського народу та фракції "Народний фронт" заявляємо: по-перше, Крим – це українська земля; по-друге, не можуть бути зняті санкції, поки Крим окупований; по-третє, не може бути ніякого розділення врегулювання проблем Криму і Донбасу", - підкреслив Єленський.

Народний депутат також звернувся до українського та кримськотатарського народів словами з переможної пісні Джамали "1944".

"Неперевершений вокал Джамали доніс біль кримськотатарського народу до всього світу. Пісня "1944" передала всю трагедію, яку пережив 18 травня 1944 року  кримськотатарський народ", - сказав він.

"Тисячі і тисячі людей загинули по дорозі до Середньої Азії, ще більше загинуло на місцях поселення. Ми ніколи не забудемо цієї дати, ми ніколи не забудемо депортацію та страждання, які пережив та переживає кримськотатарський народ. Разом з усіма українцями ми говоримо сьогодні: ми також кримські татари", - підкреслив народний депутат.

Віктор Єленський нагадав, що 12 листопада 2015 року Верховна Рада визнала депортацію з Криму у 1944 році геноцидом кримських татар і проголосила 18 травня Днем жалоби та Днем пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

"Це справді день жалоби, яку поглиблює та роз’ятрює окупаційна влада. Заборона Меджлісу, обшуки у кримськотатарських мечетях, пошуки літератури, ув’язнення, зникнення – це реальність, з якою стикнулася сьогодні кримськотатарська громада на своїй Батьківщині. Наші колеги Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров, Людмила Денісова не можуть повернутися на свою Батьківщину", - наголосив він.

Разом з тим представник фракції "Народний фронт" висловив сподівання, що вже скоро усі громадяни України зможуть приїхати до вільного українського Криму.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua