Сергій Пашинський: Парламент повинен взяти під контроль питання зберігання боєприпасів (відео)
вівторок, 16 жовтня 2018, 12:35

Верховна Рада має взяти під контроль зберігання боєприпасів, аби попередити трагедії, які мали місце в Ічні, Калинівці та Балаклеї.

На цьому наголосив Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський на Погоджувальній раді.

"Хочу просто нагадати, що минулого року у нас були Балаклея та Калинівка… Після цього Комітет з нацбезпеки повністю розробив методичку, що треба зробити, аби це не повторювалось. Все це було передано керівництву Міністерства оборони та Генштабу. І на жаль, я змушений сьогодні заявити, що нічого за рік зроблено не було", - заявив Пашинський.

"Офіційно інформую, що за останні 2,5 роки, починаючи зі Сватового і закінчуючи Ічнею, знищено боєприпасів більш ніж на 2 мільярди доларів", - зауважив голова Комітету, висловивши занепокоєння, що в проекті бюджету на наступний рік на бетонні сховища знову не закладено коштів.

Сергій Пашинський повідомив, що завтра, 17 жовтня, на засіданні комітету знову підніматимуть питання будівництва бетонних сховищ для боєприпасів, наявності боєприпасів та стану їх зберігання.

"Нам треба докорінно міняти систему зберігання боєприпасів та субординаційні лінії, оскільки зараз боєприпаси зберігає Генеральний штаб і несе повну відповідальність. Але як показує практика, він не може із цим справитися і треба взяти під чіткий контроль парламенту питання зберігання боєприпасів і вирішити всі проблеми", - резюмував народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua