Сергій Пашинський: Потрібно винести уроки з анексії Криму і не допустити повторення подібних подій (відео)
п’ятниця, 26 лютого 2016, 12:27

Головними причинами анексії Криму стали тотальні зрадницькі настрої серед місцевих правоохоронних органів, СБУ та військових, які практично одразу перейшли на сторону Російської Федерації.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський у четвер в ефірі телеканалу "1+1".

"5 лютого ми мали перше засідання комітету, але воно не було таке резонансне, як стенограма. Ми дуже детально розглянули ситуацію, що відбувалося в кримських частинах, які повинні були реагувати на ті чи інші виклики. Була доповідь головного військового прокурора Матіоса, співробітників СБУ і МВС. 520 співробітників УДО, 200 чоловік спецназу – на материк вийшло всього 20 чоловік", - сказав Пашинський.

"Із 2300 співробітників СБУ до України приїхало 250 чоловік, всі інші зрадили присязі, в тому числі "Альфа", - наголосив народний депутат.

Так само серед ЗСУ вірними Україні лишилися лише 10% особового складу. Єдиними вибились із сумної статистики колишні внутрішні війська – 50%.

"Що було б, якби ми в той день 72-гу бригаду вивели з парку і повезли на Крим? Сталася б така ж ситуація, як у Слов’янську, коли ми послали туди кращі бойові підрозділи, але 500 бабусь кинулось під техніку і вона була захоплена", - наголосив Пашинський.

Голова Комітету з національної безпеки та оборони також підкреслив, що суспільство має дивитися на цю трагедію з призми "як не допустити повторення подібних подій".

Сергій Пашинський також додав, що Росія почала військову агресію у дуже вдалий момент – всього за кілька днів після розстрілів на Майдані, коли всі були занадто зосереджені на подіях у центрі Києва.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua