Сергій Пашинський: Провокації РФ в Азовському морі можуть зупинити міжнародні суди (відео)
вівторок, 20 листопада 2018, 11:59

Російські провокації в Азовському морі можуть зупинити міжнародні суди, посилення Україною своєї присутності у наших водах та військові навчання. Більше того, кожна дія РФ на цьому морі додає Україні союзників через наших західних партнерів.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський.

"Ми самі свого часу обмежили Азовське море (договором про дружбу між Україною та РФ. — Ред.), фактично зараз це внутрішнє море України та Російської Федерації. Зараз Росія зловживає своїм правом, оскільки є десятки випадків затримань (торгових, риболовецьких суден. — Ред.), це все має ознаки економічної блокади", — заявив Пашинський.

"Уже були засідання РНБО, ми звернулися до міжнародних органів, ми збираємо заяви капітанів (затриманих суден. — Ред.) та інші факти, необхідні для захисту наших економічних інтересів в Азовському морі", — додав голова профільного комітету.

"Більше того, я вітаю рішення Президента, Генерального штабу, яким із Одеси до Маріуполя перебазували наші бойові кораблі. Це був дуже знаковий момент. Зараз Україна нарощує свою присутність у водах Азовського моря. Ми проводимо навчання. Думаю, через деякий час ми зможемо захиститися не лише юридично, а й фізично", — підкреслив народний депутат.

Прокоментував Сергій Пашинський і заклик МЗС Великобританії до Росії припинити затримувати та перешкоджати доступу суден до Азовського моря після того, як це питання напередодні обговорили у Раді із закордонних справ ЄС.

"З кожним днем вся Європа, західний світ і вся цивілізація розуміє, що Росія - це агресор, який плював на всі міжнародні норми. І з кожним днем союзників у нас все більше й більше, що додає оптимізму", — резюмував Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua