Сергій Пашинський: Закон про нацбезпеку дає нові можливості для військової співпраці з США і НАТО (відео)
п’ятниця, 22 червня 2018, 13:44

Ухвалений Верховною Радою закон про національну безпеку (№ 8068) створить нові можливості для військово-технічної співпраці з союзниками України, зокрема, зі Сполученими Штатами Америки, а також є вагомим кроком на шляху України до майбутнього членства в НАТО.

Про це заявив Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський у коментарі журналістам.

«У нас уже є позиція наших союзників із НАТО щодо ухвалення закону. Наші партнери по НАТО чітко говорять, якщо ви хочете рухатися до Північно-Атлантичного альянсу, вам треба гармонізувати законодавство, що ми і зробили, гармонізувавши наше законодавство учора», - зазначив депутат.

«Я вважаю, що з його ухваленням президент матиме не лише усі моральні, а і юридичні права ставити питання про ПДЧ на саміті НАТО», - зауважив Пашинський.

Він також підкреслив, що новий закон про нацбезпеку з урахуванням норм ЄС та НАТО  значно посилить позиції України.

«Більше того наші американські партнери чітко заявили, що ухвалення цього законопроекту розблоковує надання військової допомоги Україні», -  повідомив Голова профільного комітету.

«Уперше в історії ми чітко визначили пріоритети та наш рух в ЄС та НАТО. В законі прописані структури не радянського взірця, а так як це прописано в Німеччині, в Сполучених штатах, і це дає підстави говорити, що свою частину роботи ми виконали. Тепер ми чекаємо кроку назустріч і нам обіцяють, що такий крок буде», - сказав Пашинський.

«Коли нам говорили про безвіз, нам ніхто не вірив, але ми отримали план на безвіз від Євросоюзу. Ми його пройшли та виконали, незважаючи на провокації, які фінансувалися Російською Федерацією», - зауважив народний депутат.

Голова Комітету з питань нацбезпеки також нагадав, що з початку незалежності Україну переконували в позаблоковості і те, що Росія нібито друг України.

«Ця «дружба» із Росією закінчилася кривавою агресією у 2014 році, анексованими територіями і десятками тисяч убитих. Аби цього не повторилося, ми маємо пройти шлях інтеграції до НАТО», - наголосив Сергій Пашинський.

«Колишні радянські республіки Естонія, Латвія і Литва давно пройшли цей шлях і зараз Російська імперія може клацати зубами на їх кордонах, але ці країни є членами НАТО і  там є сильні війська. Росія може робити все, що завгодно, але статут НАТО передбачає початок військових дій, якщо росіяни перетнуть кордон», - резюмував представник «Народного фронту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua