Сергій Пашинський звернувся до ГПУ та Мін'юсту з вимогою розсекретити експертизи щодо вибуху міномета "Молот" (відео)
середа, 19 вересня 2018, 17:04

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони звернувся до Генерального прокурора Юрія Луценка та Міністерства юстиції з проханням відкрити суспільству результати експертиз щодо розслідування вибуху міномета "Молот" під час військових навчань на Рівненському полігоні, 6 липня.

Про це повідомив на засіданні комітету його голова, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський.

"Ми не Російська Федерація, де про загиблих забувають, а чиновників покривають. Ми країна, яка заслужила знати правду і в рамках цієї правди приймати належні рішення у  кожній структурі", - заявив Пашинський.

За словами народного депутата, Головна військова прокуратура заблокувала це питання, засекретивши результати експертиз вибуху.

"У мене є лист від військової прокуратури Західного регіону, що вона забороняє розголошувати результати експертиз. Це неприпустима ситуація!", - наголосив він.

Голова оборонного комітету звернувся до секретаріату з вимогою зв’язатися із Генеральним прокурором України Юрієм Луценком, аби терміново провести зустріч.

"Чому військова прокуратура ховає від суспільства результати експертиз, навіщо вона ховає від суспільства відповіді, які поставлені нами: комітетом і слідчими?", - обурився Сергій Пашинський.

Під час засідання Голова комітету також публічно звернувся до міністра юстиції з проханням розблокувати дане питання, а також до комітету з ініціативою створення робочої групи.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua