Тетяна Донець: Медична реформа дозволить збільшити зарплату лікарям та надавати якісні послуги пацієнтам (відео)
четвер, 19 жовтня 2017, 13:14

Медична реформа дозволить збільшити зарплати лікарів до 18 тисяч гривень та передбачити фінансування програм державних гарантій у сфері медицини на рівні не менше 5% від ВВП.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", заступник голови Комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Донець на брифінгу в парламенті, коментуючи ухвалений проект закону "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів".

"Цей законопроект гарантує збільшення видатків на потреби охорони здоров'я. На наступний рік передбачалося виділення лише 3% від ВВП. Даний законопроект гарантує, що виключно на програми державних гарантій держава має витрачати не менше 5%. Таким чином на потреби усієї медицини - не менше 6,5- 7% від ВВП", - повідомила Донець.

Також законопроектом зафіксовано збільшення зарплати лікаря. "Якщо би цей закон працював уже сьогодні, то заробітна плата лікаря становила більше 18 тисяч гривень", - сказала представник "Народного фронту".

Змінить медична реформа і медичні тарифи на первинних ланках. Це буде не єдиний тариф, як пропонувало Міністерство охорони здоров'я, а буде два тарифи. "Перший - це гонорар лікаря. Інший - тариф, що покриватиме медичні обстеження. Найближчими днями МОЗ зробить публічною інформацію, які обстеження будуть абсолютно безкоштовними для українців. Даний законопроект гарантує, що послуги в державних та комунальних лікарнях надаватимуться абсолютно безкоштовно. Більше того, ці заклади можуть продавати певні послуги, але їх не може бути більше ніж 20%. Таким чином не йдеться про те, що державні лікарні стануть приватними", - заявила Донець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua