Треба єднатись навколо державної мови, - "Народний фронт" Львівщини
неділя, 11 листопада 2018, 13:05

Партійці "Народного фронту" Львівської області долучилися до написання радіодиктанту національної єдності, який традиційно був організований у День української писемності та мови.

Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної партійної організації.

Диктант із дуже символічною назвою та змістом "Крила України" написали представники кількох районних організацій партії, зокрема у місті Сколе.

"Ми пишаємось та плекаємо кожне слово рідної мови, передане нам у спадок від наших предків. Треба вивчати, розвивати, берегти свою мову, бо без неї народ перестає бути самостійним, незалежним і багатим. І тому у День української писемності та мови учні 8-10 класів, вчителі Сколівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, представники Сколівської районної  організації партії писали диктант національної єдності, який об'єднав кожного з нас навколо слова", - розповіла директор Сколівської школи, член партії "Народний фронт" Олександра Дмитрух.

Водночас народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Васюник наголосив, що у День української мови та писемності варто підбити перші підсумки так званої "українізації".

За цей рік, коли почав діяти закон про українські квоти на телебаченні та радіо, частка української мови на ТБ зросла з 39% до 64% контенту, на радіо уже понад 54% пісень та не менше 84% програм українською. Також зросло до 76% видавництво книг українською і відродилось якісне українське кіно.

"Ще є проблеми в сфері обслуговування, в освітньому процесі, в державних установах. Але це вже наступний крок - з ухваленням закону "Про державну мову". Бо чия мова – того і держава. І це точно - українська мова", - підсумував Ігор Васюник.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua