Арсеній Яценюк: Тристоронній протокол між Україною, ЄС і РФ – єдиний механізм забезпечення транзиту газу до ЄС та стабільності постачання газу в Україну (відео)
п’ятниця, 28 серпня 2015, 13:15

Єдиний механізм забезпечення транзиту газу до ЄС та стабільності постачання газу в Україну - це тристоронній протокол між Україною, ЄС і РФ та додаток до чинного контракту між НАК «Нафтогаз України» та «Газпромом» на зразок того, який був підписаний минулого року, - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк по звершенні зустрічі з Прем’єр-міністром Литовської Республіки Альгірдасом Буткявічюсом у п’ятницю, 28 серпня.

Глава Уряду України зазначив, що під час зустрічі з Альгірдасом Буткявічюсом були обговорені питання енергетичної сфери. Арсеній Яценюк зазначив, що Литва  «пройшла доволі серйозні випробування енергетичної незалежності»: «І вам, і нам вдалося зменшити вплив російського «Газпрому» на наші економіки і наш енергетичний сектор». 

Арсеній Яценюк повідомив, що вчора українська урядова делегація мала зустріч з нашими європейськими партнерами, зокрема Віце-президентом з питань енергетики Європейської комісії Марошем Шефчовичем: «Ми переконані, що єдиний механізм забезпечення як транзиту газу до Європейського Союзу, так і стабільності постачання в Україну є застосування аналогічного механізму, який був в минулому році між Європейським Союзом, Україною і Росією». Це, підкреслив Глава Уряду України, - тристоронній протокол між Україною, ЄС і РФ та додаток до чинного газового контракту між НАК «Нафтогаз України» та «Газпромом» «на кшталт такого, який був підписаний в минулому році».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua