У бюджеті на 2018 рік закладені безпрецедентні видатки на систему охорони здоров’я, - Ігор Алексєєв (відео)
середа, 25 жовтня 2017, 16:54

У проекті Державного бюджету на 2018 рік закладені безпрецедентні видатки на систему охорони здоров’я у розмірі понад 80 мільярдів гривень.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Ігор Алексєєв в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що будь-яка реформа, зокрема і медична не може бути успішно імплементована без належного державного фінансування.

"Будь-яка медична реформа, будь-які ініціативи без збільшення видатків в державному бюджеті були б приречені на невдачу. Але в Бюджеті на 2018 рік закладені безпрецедентні видатки – 83 чи 85 мільярдів гривень - на систему охорони здоров’я. У наступному році вдвічі збільшені видатки на програму «Доступні ліки». На 30 % збільшено фінансування первинної медичної допомоги, вперше виділено фінансування на програму трансплантації. 14 мільярдів (гривень) – це загальна цифра на первинну допомогу», - наголосив народний депутат.

За словами представника фракції «Народний фронт», медична реформа буде впроваджуватися поступово і зараз лише перший її етап, і ще багато складних питань належить вирішити у майбутньому.

«Але те, що на низовому, базовому етапі, на первинній допомозі держава надає гарантоване фінансування і воно в загальних числах збільшене на 36 %, то це можна казати, якщо простою мовою, що медичне забезпечення в наступному році буде кращим», - підсумував Ігор Алексєєв.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua