У бюджеті потрібно передбачити збільшення зарплат для військових на передовій і фінансування ВПК, - Юрій Береза (відео)
п’ятниця, 21 жовтня 2016, 12:37

У проекті Державного бюджету на 2017 рік слід передбачити збільшення заробітної плати для військовослужбовців, які перебувають на передовій, а також фінансування військово-промислового комплексу для створення новітніх озброєнь, переоснащення української армії та інших силових відомств.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, заступник керівника фракції "Народний фронт" Юрій Береза, коментуючи в інтерв’ю журналістам ухвалення постанови про висновки та пропозиції до проекту закону України про Державний бюджет на 2017 рік №5000-П.

Юрій Береза зазначив, що задоволений розподілом видатків на силові відомства у проекті Державного бюджету на 2017 рік на 90%.

У той же час він зауважив, що "неадекватність деяких членів профільного комітету та відсутність кворуму на його останньому засіданні" ускладнює роботу комітету над Державним бюджетом в частинні оборони.

У зв’язку з цим парламентар звернувся до "PR-воїнів, які їздять на передову і розповідають, як вони хвилюються за військових і беруть участь в захисті українських вояків".

"Захист українських воїнів народні депутати повинні зараз демонструвати в залі, комітетах, де напрацьовується бюджет на наступний рік, де не словом, а ділом, реальними кроками, своїми правками, змінами до бюджету все ж таки привести до того, щоб український воїн був у наступному році одягнений, обутий і мав новітню зброю", - наголосив Береза.

"На жаль, на сьогоднішній день більшість навіть членів комітету тільки на словах вболівають за цього воїна, а коли доходить до справи - тікають у кущі", - додав він.

Крім того, на думку народного депутата, у проекті Державного бюджету на 2017 рік слід передбачити збільшення заробітної плати для військовослужбовців, які перебувають на передовій.

"Не повинно бути "зрівнялівки" в тих випадках, коли, наприклад, один військовослужбовець знаходиться у військовій частині у Хмельницьку, а інший – на передовій. Ті, хто перебуває на першій та другій лініях фронту, повинні мати в два рази більше грошове забезпечення, ніж ті, хто знаходиться в пунктах постійної дислокації. Я вважаю, що це основна дискримінація", - підкреслив парламентар та додав, що він очікує на відповідні зміни від Міністерства оборони.

Як зазначив Юрій Береза, серед основних його вимог до головного кошторису наступного року в частині оброни, наряду зі збалансуванням грошового забезпечення військовослужбовців, є фінансування військово-промислового комплексу.

"Якраз створення новітніх озброєнь, переоснащення української армії та інших силових відомств, які задіяні у війні на сході, веде до збереження життів українських солдат. А  на сьогоднішній день це основне", - наголосив заступник керівника фракції "Народний фронт".

Народний депутат також нагадав, що повноцінне забезпечення оборонної галузі у наступному році у значній мірі залежить від того, чи ухвалять парламентарі закон про режим спеціальної конфіскації, яким передбачено повернення до Державного бюджету понад 40 млрд грн арештованих коштів, вкрадених Януковичем і його оточенням.

"Ви бачите те паскудство, яке робиться у Верховній Раді, паскудство тих фракцій, які працюють на Януковича за відсотки від цих вкрадених грошей… Воно поки, на жаль, не вселяє оптимізму", - обурився Юрій Береза. 

Як відомо, у четвер народні депутати після кількох невдалих спроб провалили включення до порядку денного законопроекту про режим спеціальної конфіскації арештованих активів "сім’ї" Януковича. Голоси не додали, в основному, фракції  "Батьківщина", "Опозиційний блок" та частина БПП.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua