У четвер має бути скасована норма про електронне декларування для громадських активістів, – Леонід Ємець (відео)
середа, 4 квітня 2018, 11:41

Верховна Рада у четвер має повернутися до питання щодо скасування електронного декларування для громадських активістів, і проголосувати за відміну цієї норми.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Леонід Ємець під час виступу з парламентської трибуни.

«Питання скасування електронних декларацій для громадських активістів набуває катастрофічної актуальності. Йдеться не лише про декларування, а й про те, що хто не проголосував за скасування цієї норми, сьогодні закривають перед українським народом двері до Європейського Союзу», – наголосив депутат.

Він пояснив, що європейці запрошують українців не просто до своєї території – вони їх запрошують до власних європейських стандартів, які говорять, що суспільство має контролювати владу, а не навпаки.

«Коли влада починає контролювати суспільство – це називається тоталітарний режим, і Європа ніколи не прийме до своїх лав країну, де влада контролює суспільство у вигляді громадських активістів», – уточнив представник «Народного фронту».

«Шановні колеги, подумайте про те, яким чином ви будете спускатись до людей на вулиці й ходити по магазинах і дивитися в очі тим, для кого ви закриєте європейське майбутнє. Тим людям, яким ми таким важким шляхом, виконавши 144 вимоги, надали безвіз до Європи, а тепер цей безвіз, і про це нам говорять наші європейські партнери, можуть забрати, бо оця норма - про електронне декларування громадських активістів, прямо суперечить європейським стандартам», – закликав депутат.

«Шановні колеги, ця проблема не має перетворитись на катастрофу, тому що якщо ми закриємо для українського народу шлях до європейського майбутнього, то чим буде відрізнятися цей парламент від попередньої влади, яка вважала, що не народ приймає рішення, а це робить одноосібно одна людина. Наші виборці поставили перед нами чітке завдання – шлях до Європи, і ми маємо пройти цей шлях, не сходячи з нього. У нас немає вибору – ми маємо у четвер повернутися до цього питання і проголосувати його позитивно», – підсумував Леонід Ємець.

Фракція "Народний фронт" послідовно вимагає скасувати норму про декларування статків громадськими активістами. Керівник фракції НФ Максим Бурбак і Голова Верховної Ради – представник НФ Андрій Парубій стали ініціаторами законопроекту. Під час голосувань щодо розгляду цього питання НФ віддавав максимальну кількість голосів.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua