Україна має розвивати “зелену” енергетику як один зі шляхів до енергетичної незалежності, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
п’ятниця, 24 лютого 2017, 14:00

Україна має приєднатися до світової тенденції розвитку “зеленої” енергетики, що дасть нашій державі можливість залучати більше інвестицій, диверсифікувати джерела поставок енергії, створювати нові “зелені” робочі місця, розвивати українську економіку та - як наслідок - у майбутньому досягти енергетичної незалежності.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат фракції “Народний фронт” Наталія Кацер-Бучковська у п'ятницю під час брифінгу у парламенті, присвяченому створенню міжфракційного депутатського об'єднання “Зелена енергія змін”.

Вона зазначила, що такі теми, як “зелена” енергетика і сталий розвиток, сьогодні є дуже важливими для України.

“Враховуючи кризову ситуацію в енергетиці і сучасний стан розвитку економіки держави, потрібно залучати інвестиції. Дуже велике значення має “зелена” енергетика для розвитку економіки, інновацій, створення нових “зелених” робочих місць”, - зазначила народний депутат.

Наталія Кацер-Бучковська також зауважила, що енергетика є не лише одним зі стимуляторів розвитку економіки, але й складовою енергетичної безпеки. Тому, на переконання парламентаря, диверсифікація джерел поставок енергії та її виробництво є одним з ключових завдань забезпечення енергетичної безпеки.

“Розвиток відновлювальної енергії, “зеленої” енергії може стати одним із напрямків цієї диверсифікації та дасть можливість частково забезпечити енергетичну безпеку нашої держави”, - підкреслила вона.

Крім того, за словами Наталії Кацер-Бучковської, “зелена” енергетика та “зелена” економіка є джерелом інвестицій.

“Це той напрямок, в якому розвивається світова енергетика. Це дасть можливість Україні бути на одному шляху, власне, зі світовими тенденціями, залучати в Україну більше інвестицій, створювати більше робочих місць і розвивати українську економіку", - наголосила парламентар.

"Разом із колегами ми є адвокатами відновлювальних джерел енергії, ми є адвокатами сталого розвитку української економіки, і дане МФО (“Зелена енергія змін”. - Ред.), в яке об'єдналося багато наших колег, матиме на меті виконання вище перерахованих цілей”, - резюмувала представник фракції “Народний фронт”.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua