Україна має запровадити дзеркальну європейську норму про сплату іноземними автомобілями податку за користування дорогами, - Максим Бурбак (відео)
середа, 24 травня 2017, 11:52

Україна має запровадити дзеркальну європейську норму про сплату іноземними автомобілями податку за користування дорогами при перетині державного кордону.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт", один з авторів законопроекту Максим Бурбак, виступаючи з парламентської трибуни.

Він закликав припинити спекуляції навколо законопроекту №4932 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо єдиного збору, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України".

"З 11 червня наші громадяни зможуть вільно пересуватися країнами Європи і вони також будуть використовувати свій персональний транспорт. Так от, заїжджаючи в Румунію, Молдову, в інші країни Євросоюзу, вони також справляють плату за використання автобанів чи доріг. І це не 3 євро в день. Суми значно більші", - наголосив Максим Бурбак.

"Нашим законопроектом передбачається, що автомобілі з іноземною реєстрацією, які будуть заїжджати на територію України, також повинні сплачувати за використання доріг", - сказав він.

Бурбак зауважив, що це додаткові надходження для розвитку мережі автомобільних доріг загального користування.

Керівник фракції підкреслив, що до обговорення цього законопроекту потрібно підходити зважено і не маніпулювати фактами - як і до вирішення проблем автомобілів з іноземною реєстрацією, якими користуються громадяни України.

Він окреслив два аспекти цієї проблеми - питання розмитнення та встановлення на облік в сервісних центрах Нацполіції автомобілів, які були вже завезені громадянами України. І друге - це безпека руху.

"Кожне друге ДТП з випадками каліцтва чи смерті відбувається за участі авто на іноземній реєстрації. При розгляді в судах щодо відшкодування шкоди - немає власника в Україні, немає відповідного страхування і немає кому відповідати", - наголосив народний депутат. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua