Україна поступово відновлює пасажирське сполучення річкою та морем з країнами ЄС, - Володимир Омелян (відео)
понеділок, 22 травня 2017, 13:11

Україна поступово відновлює пасажирське сполучення річкою та морем з країнами Європейського Союзу.

Про це заявив міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян, зустрічаючи у Києві круїзний теплохід «Принцеса Дніпра», який прибув з Румунії.

«Хочу подякувати керівництву та всім співробітникам Адміністрації річкових портів України за їх роботу. Це велика радість, що ми відновлюємо пасажирське сполучення України з країнами ЄС річкою і морем. Після перерви у три роки це перше судно, яке здійснює такий рейс. А цього року планується 9 рейсів», - наголосив Володимир Омелян.

«Це добрий початок для відновлення міжнародного сполучення. Ми маємо величезний потенціал Дніпра та Південного Бугу, який ми мусимо реалізувати. Минулого року завдяки приватній ініціативі компанії кияни та гості столиці мали змогу знову здійснювати прогулянки на «Ракетах», які ходять по Дніпру. Цього року такий проект запрацює на Південному Бузі», - додав міністр.

Лайнер типу ріка-море «Принцеса Дніпра» - український річковий круїзний чотирипалубний теплохід, довжиною 125 м та шириною 16,7м. Його маршрут: м. Фетешті (Румунія) - Одеса- Миколаїв –Херсон-Дніпро-Київ.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua